Wysłany: Pon Sty 10, 2011 19:50 [R620] Spadek mocy czy to przepływomierz
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam mam problem z moca w swoim roverku 620 to znaczy auto ledwie ciagnie stało sie to nagle wczesniej wszystko ok no jezeli mowa o tym dizelku to wiadomo rakieta to nie jest ale zeby na 4tym biegu ledwie 80 poleciec i to max pedal gazu w podlodze i nic ktos powiedziałmi zebym sprawdzil przepływomierz co o tym sadzicie czekam na sugestie pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przepływomierz w tym silniku steruje tylko zaworem EGR.
Na początek sprawdź szczelność przewodów od intercoolera. Jeżeli występuje jakaś nieszczelność, dziury itp. to będziesz miał właśnie duży spadek mocy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Trzymając je mocno, po dodaniu gazu (ok. 2500-3000obr/min) powinny "rozprostować" Ci dłoń. Chyba jednak jest nieszczelność, gdzieś koło turbiny, stąd ten świst.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
max 80 to mało i bez turbiny, ja miałem coś podobnego i okazał sie to filtr paliwa po wizycie na statoil:) dziś wymieniłem i wszystko wróciło do normy. Co do turbo to niemusi być nieszczelność u mnie wąż nie puchł a nawet zasysał się winny był filtr powietrza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum