Wysłany: Pon Sty 31, 2011 18:21 [R214i 1.4 97r] Brak iskry na świecach
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam! Mam problem z moim roverkiem otóż po ostatniej mrożnej sobotniej nocy nie chciał odpalić ! pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem świece i przewody praktycznie wszystko ok (jeden przewód był nadcięty -wymieniłem ) Iskra była na świecach ! auto dalej nie paliło rozrusznik kręcił ale nie chwytało ! dopiero po podłączeniu pod auto od sąsiada zagadał ! zostawiłem go odpalonego chodził ok 5 minut po czym obroty zaczeły raz rosnąć raz spadać i samoczynnie zgasł! odpaliłem ponownie chciałem trochę przejechać i znowu były skoki obrotów i zgasł ! od tej pory nie odpalił ! po ponownym sprawdzeniu stwierdziłem brak iskry na świecach ! z cewki do kopułki dochodzi ale dalej już nie ! co może być tego przyczyna ? palec?kopułka ?
Może ktoś się już spotkał z takim przypadkiem ?
pozdrawiam
gg; 8491146
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 18:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum