Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Czy to co widnieje na zdjęciu, to ODBIORNIK sygnału z pilota, do zamka centralnego/alarmu? To znajduje się pod podłokietnikiem kierowcy. Z tego co wyczytałem z manuala, to sygnał z pilota idzie właśnie tu, potem do centralki w bagażniku, a ta steruje całością. Proszę o potwierdzenie kogoś, kto to widział na oczy.
(cały element byłw czarnej plastkiowej puszce)
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 17:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 14:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, kupiłem najzwyklejszą chińszczyznę, z wyjściem na kierunkowskazy, 4 drzwi i domykanie szyb ale z domykaniem jeszcze się wstrzymuję (trzeba moduł kupić). Jak będzie śmigać ten sterownik to wezmę się może za domykanie.
witam.dołączam się do tematu i pytam cię MAYSON;a czy spotkałeś się na allegro z firmą produkującą centralki alarmu polskiego pochodzenia ale na bazie tej oryginalnej?? kurde bo ja niedawno znalazłem zapisałem sobie link i padł komp:) prubuje szukać ponownie ale nieidzie odszukać facet tam opisywał ze jest 100 procent zgodna z oryginałem a niechce badziewia chińskiego wrzucać
[ Dodano: Nie Sty 16, 2011 18:03 ]
szukam nowej bo kupilem auto bez pilotkow do alarmu i wkoncu immo zaskoczył i auto zablokowało.pseudo elektronik wybebeszył wszystko za jedyne 500 zł .w bagarzniku pozostały tylko kostki gdybym wiedział wcześniej o takim forum to bym za te 500 kupil nowa,zamontował i jeszcze 300 by zostalo na balange a tak lipa...kluczyk i heja:)
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
spotkałeś się na allegro z firmą produkującą centralki alarmu polskiego pochodzenia ale na bazie tej oryginalnej??
Chyba nie ma firm w Polsce, które wyprodukują to samo, co Chiny, ale taniej. A jeśli chodzi Ci o oryginały Valeo, to to samo - nikt nie produkował zamienników. Kup z Allegro jakieś chińskie urządzenie za 40zł jak wszyscy, podepnij pod oryginalne kable i powinno pójść.
ale mayson ja to juz wczesniej znalazlem:) nawet byly fotki wnetrza naszych 600...wszystkie pierdoły pod nogami,wtyczki to samo...ale znowu niemoge znalezc...a jak podepne pod te kable to czujniki ruchu tez beda dzialac itp krancowki??
[ Dodano: Nie Sty 16, 2011 18:51 ]
a te chińszczyzne masz zrobioną z domykaniem szyb?? samemu taki central dam rade zamontować?? ciężkunio czy ??lutowac i itp umiem;)
a jak podepne pod te kable to czujniki ruchu tez beda dzialac itp krancowki??
Wszystko będzie działać, oprócz czujników ruchu - niektórzy mieli z tym problem. Domykania, jak już pisałęm - nie mam. Wszystko da sięzamontować samemu, jeśli się na tym zna. Umiesz czytać i rozumiesz schematy el., to sobie poradzisz.
a czy kupujac jakiś zestaw alarmowy beda w opcji czujniki ruchu?? i zamiast tych w zestawie zainstalował bym te rowerowe da rade??
mam jeszcze jedno pytanko ale z dwiema sprawami
1- tam w bagarzniku pod te 2 kostki była 1 puszka czy 2 podłączone?? bo ja w tym niedłubałem a elektryk i nima tam nic
2-troszke tam za tapicerka jest wody...z kad niewiem...blachy po remoncie podrzucisz jakies tematy bo ja szukał ale nieznalazłem do 600...rzecz jasna jak ci sie cce. ale najwarzniejsze ten central
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:21
wiekszosc osob podpina dokupione centralki do oryginalnej jako zamykanie kluczykiem, a czy ktos probowal podpiac wlasnie pod sygnal z odbiornika, o ktorym mowa w pierwszym poscie? powinny wtedy teoretycznie dzialac czujniki - no chyba, ze sa podpiete bezposrednio do odbiornika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum