Dzięki na wszystkie informacje. Dzisiaj miałem rzeczoznawcę. Do końca tygodnia mają dać mi znać. Zobaczymy co powiedzą. Części mam już zamówione, zaraz jadę na narty I jak wrócę zakładam drzwi Całe szczęście mam w kolorze, więc będzie bez malowania. Pozdrawiam
Mając na uwadze zakres uszkodzeń tego pojazdu oraz fakt, że przywrócenie go do stanu sprzed wypadku, pociąga za sobą nadmierne koszty i wydatki, uprzejmie informujemy, że jego naprawa jest nie uzasadniona.
O wysokości ustalonego odszkodowania za szkodę całkowitą zostanę poinformowany następnym listem.
Co o tym myślicie ? Dobrze się dzieje czy będzie kiepsko Na co mogę liczyć
Mając na uwadze zakres uszkodzeń tego pojazdu oraz fakt, że przywrócenie go do stanu sprzed wypadku, pociąga za sobą nadmierne koszty i wydatki, uprzejmie informujemy, że jego naprawa jest nie uzasadniona.
O wysokości ustalonego odszkodowania za szkodę całkowitą zostanę poinformowany następnym listem.
Co o tym myślicie ? Dobrze się dzieje czy będzie kiepsko Na co mogę liczyć
raczej dobrze, nie interesuje ich co zrobisz z autem, dostaniesz różnice pomiędzy wartością takiego auta sprawnego a twojego rozwalonego, wrzuca go na neta na prywatną stronę, ktoś zalicytuje a różnica twoja, im mniej za niego dadzą tym więcej dla Ciebie, teraz czekaj na wysokość odszkodowania, powinno być dobrze... jak nie będzie możesz się odwoływać
No to dostałem list z wyceną. Szkoła całkowita jak pisałem wcześniej.
Samochód wycenili mi na 13.500 zł
Wrak na 7.500 zł
Dostałem różnice - 6.000 zł
Trochę przycieli, bo o ponad 2-3 tyś zaniżyli wartość auta. Zamierzam się odwoływać. Czy ktoś może podpowiedzieć co najlepiej teraz zrobić itp.
masz w mailu który dostałeś opis auta i na dole masz wyposażenie, sprawdź przede wszystkim, czy masz wpisane to co masz bo im auto bogatsze tym cena początkowa wyższa i więcej dla Ciebie, następnie porównaj ceny tych egzemplarzy, możesz skorzystać z płatnego rzeczoznawcy samochodowego.
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 14:23
Boncky napisał/a:
im auto bogatsze tym cena początkowa wyższa i więcej dla Ciebie
Trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jaką wersje wyposażenia podał przy ubezpieczeniu. Jeżeli podał minimum wyposażenia to teraz nie można oczekiwać ze policzą z bogatszej.
im auto bogatsze tym cena początkowa wyższa i więcej dla Ciebie
Trzeba wziąć pod uwagę jeszcze jaką wersje wyposażenia podał przy ubezpieczeniu. Jeżeli podał minimum wyposażenia to teraz nie można oczekiwać ze policzą z bogatszej.
właśnie o tym pisze, na samym dole kosztorysu ma napisane jakie mu wyposażenie wpisali, zawsze można się odwołać że jest inne jeżeli jest...
Koszt rzeczoznawcy to około 300-350zł za dokładny opis z fotkami.
W moim przypadku wywalczył dodatkowe 2500zł więc powiem że warto.
Dodatkowo wywalczył naprawę bezgotówkową we wskazanym przeze mnie warsztacie - w tym przypadku było to ASO bo firmowy Lanos miał jeszcze gwarancję.
ASO zaproponowało mi przerzucenie silnika do modelu Lanos Sport bo mieli taki odkupiony od klienta po zapaleniu się komory silnika co mi bardzo odpowiadało.
Z 2 autek zrobili jedno super
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum