Wysłany: Nie Lut 06, 2011 19:12 [r25]Pytanie odnośnie wymiany belki tylnego zawiesznia
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam, noszę się z wymianą tylnej belki i mam pytanie czy jest możliwość wymiany belki bez demontażu przewodów hydraulicznych(odeszło by mi odpowietrzanie hamulcow:) Tzn demontuje belke, kładę ją pod autem, wykręcam kompletne piasty które cały czas są podpięte przewodami do auta, wkładam nową belke pod auto, montuję piasty do belki i całość do Roverka:) Robił tak ktoś może?
Pozdrawiam Marcin
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 19:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
marcino2000, Jeżeli mocowania przewodów hamulcowych do belki nie wymagają rozkręcania ich (nie pamiętam jak są mocowane do belki) to ja nie widzę przeciwwskazań aby tak zrobić jak sugerujesz.
_________________ Nie mogłem naprawić hamulców więc pogłośniłem klakson. KUPIĘ HAKA DO R200 GG8360883
nie chce Cię martwić ale chyba Ci się to nie uda. Jak rozbierałem to zdaje mi się że przewody tak idą że musisz je rozkręcić... Lecz nie dowiesz się póki sam nie sprawdzisz
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
przyszła mi dziś belka, z jedną piastą(piasta była gratis i mi raczej nie potrzebna będzie), przewodami czujnikami itd, na szybko rozkręciłem i się przyjrzałem wychodzi na to że jest szansa zrobić tak jak pisałem. Wyszło by że 12 "grubszych" śrub jest do szarpnięcia. Montaż w przyszłą środę, to dam znać co i jak.
[ Dodano: Sro Mar 09, 2011 12:24 ]
Zrobione, Roverek śmiga jak trzeba. Belkę da się wyciągnąć bez demontażu układu hamulcowego, normalnie odkręca się bębny i wypina z zaczepów wszystkie linki i przewody od absu. Bębny trzeba podwiesić na opaskach do amora, bo po opuszczeniu ich luzem można sztywne przewody hamulcowe połamać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum