Wysłany: Pią Lut 25, 2011 19:36 [Rover 45] Problem ze sprzęgłem.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam, mam problem ze sprzęgłem w Roverze 45, diesel Idt? Tak sie chyba nazywa, 101 KM.
Okey, no wiec łapie mi sprzeglo przy samej podłodze, wsteczny nawet potrafi zazgrzytac. Nie wiem czy mam szukac nowego sprzegła czy to kwestia regulacji. Sprzeglo sie nie slizga, auto caly czaqs ciagnie dobrze..
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Barti Sob Lut 26, 2011 18:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 22:09
Barti załatw sobie kanał i kogoś do pomocy. Jeden do kanału, drugi wciska pedał sprzęgła do podłogi. Wtedy ten w kanale niech dokładnie się przyjrzy czy siłownik wysprzęglika chowa się do końca w cyliderku, wystarczy że nie będzie się chował kilka mm ( 4-6 ), żeby tak właśnie było jak piszesz. Przyczyną tego może być podstawa, do której jest mocowany wysprzęglik, mogła się podgiąć- tak było u mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum