Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam , przy ostatniej wymianie oleju silnika pomyliłem się i zamiast 10W/40 wlałem 15W/40. Zrobiłem na nim niecałe 10tys. km . Jakie konsekwencje mogą się z tym wiązać ? Dodam , że do tej pory nie działo się nic. Na dniach chcę wymienić nowy olej oczywiście ten 10W/40.
EDIT: Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez erixon Wto Sty 11, 2011 18:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 06:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 19:33
moim skromnym zdaniem nie powinienes juz wracac do polsyntetyka tylko jezdzic juz do konca na mineralnym... tez duzo zalezy od przebiegu. ale to tylko moja opinnia
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Już zalałeś i sporo pojechałeś
Podejrzewam że 70% diesli w autokomisach zalewa się minerałem żeby ciszej chodziły (moje stare mondeo na 95% tak miało) - i jeżdżą (ew. trochę dymią na niebiesko i turbina pada )
Wieść gminna mówi ,że nie ma powrotu do syntetyka - ale mam wrażenie że to przesada
Shku-li, Fajne Bravo. Mialem takie ... kurde 12 lat temu, ale stary jestem . Benzyna 1.6 w wersji GT tylko pomaranczowe . Auto ktore najbardziej lubilem . Wiec sie nie zgadzam z
Shku-li, Fajne Bravo. Mialem takie ... kurde 12 lat temu, ale stary jestem . Benzyna 1.6 w wersji GT tylko pomaranczowe . Auto ktore najbardziej lubilem . Wiec sie nie zgadzam z
Cytat:
ITALIAN SHIT
Pozdrawiam.
hehe dzięki dzięki te italian shit to z przymrużeniem oka pisane Też bardzo lubię to auto, wcześniej miałem Mareę teraz kurczaka i następny też pewnie będzie z makaroniarskiej stajni Ale nie róbmy już OT w temacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum