Wysłany: Wto Sty 25, 2011 12:56 [RStreetwise 2,0 TDi] Problem z kontrolką silnika
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam. Mam problem z kontrolką. Po włączeniu zapłonu zapala się check z wykrzyknikiem i cały czas się świeci. Byłam już na komputerze i niestety nie wykryto żadnego błędu a kontrolka nadal się świeci. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Brt Wto Sty 25, 2011 13:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 12:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a na jakim komputerze byłaś jak takim tylko od silnika a nie typowo roverkowym (zwanym T4 lub testbook), to mógł nie wykryć wszystkich błędów ... proponuję przy okazji wyjazdów zaplanować wycieczke do PHJOWI w Nowym mieście nad Wartą. To chyba najbliżej od Wrocławia gdzie podłączysz się do T4 i będzie go obsługiwała osoba która ma o tym pojęcie
hmmm jak juz będziesz wiedziała co było przyczyna to podziel się tym na forum ...
właśnie zamierzam kupić Streetwise z 2.0 diesel i chciałbym wiedzieć czego moge się spodziewać
Długo masz już swojego z jakim przebiegiem i z którego roku
Tak, świeci mi się w samochodzie check z wykrzyknikiem, już mi się z miesiąc świeci a ja ciągle jeżdżę i niczego niepokojacego nie zaobserwowałam. Kontrolka ta zapaliła się po wymianie świec.
[ Dodano: Sro Lut 02, 2011 00:44 ]
Swoje kochane autko zakupiłam we wrzesniu 2010:). Pierwszą rejstrację miał w czerwcu 2004. Autko jest rewelacyjne. Jak do tej pory nie miałam z nim zadnych problemów. W styczniu tato wymienił mi świece i po tym zapaliła się kontrolka, choć jak pisałam wcześniej auto nadal jeździ bez zarzutów. Pozdrawiam.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 10:44
Sprawdzałem w instrukcji: check z wykrzyknikiem: Dopuszczalne jest kontynuowanie jazdy, ale wykwalifikowana pomoc musi być zapewniona najszybciej jak to możliwe aby ustrzec się przed potencjalnym uszkodzeniem silnika(to z instrukcji od 25-ki, ale to ten sam silnik). Tak więc sugerowałbym jak najszybszy telefon do PH Jowi. Wiesz miesiąc zwlekasz jest ok, pojeździsz dzień za długo i może coś się stać, lepiej moim zdaniem dla własnego spokoju to załatwić. A skoro jesteś z Wrocławia to nie myślałaś o zostawieniu auta w tzw. "Aso u Gawina" niby nie mają test booka, ale podobno oni się jakoś dogadują z tymi co Ty ich musiałabyś unikać jak ognia jak to pisał adamsky8811, .
We wrocławiu byłm już na róznych komputerach niestety żaden nie wykrył nic więc teraz nie zostaje mi nic innego jak jechać do PHJowi, tylko ciągle mi czasu brakuje. Dziekuję za wszystke podpowiedzi.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 11:15
hannah_fr, wiesz u mnie w okolicy (a jest to za totalne ) udało mi się znaleźć mechanika który zczytywał błędy silnika, więc dziwię się że nie ma ich we wrocku, ale z drugiej strony nie dziwię Ci się że wolisz jechać do ph jowi z tą naprawą bo mnie też szlak trafiał jak jeździłem od jednego do drugiego warsztatu szukając tego właściwego. Powodzenia.
Witam:) Podczas ferii zimowych udałam się, a raczej mój tato do PHJowi. Okazało się, że kontrolka, która sie zapaliła to nic powaznego w pare sekund wykasowali błąd i juz wszystko jest w porzadku:) Pozdrawiam i dzięki za rady:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum