Wysłany: Czw Sty 27, 2011 20:46 [220 Sdi] chłodnica - co to za czujnik?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
co to za czujnik
dzis przez przypadek patrzac co slychac pod maska zauwazylem ze mam oderwane kable od jakiegos czujnika na chlodnicy
dodam ze chodzi o czujnik po lewej jesli stoi sie przodem do auta ten blizej alternatora
1. jesli ktos moze mi powiedziec co to za czujnik i za co on odpowiada
2. a z innej beczki czy moze mi ktos zrobic fotke bezpiecznikow w sdi tych w aucie bo wedle moich spostrzezen nie mam bezpiecznika od wentylatora "cooling fan". Mam auto juz od trzech lat ale dopiero teraz to zauwazylem.
co do obu spraw to powiem ze to zabawne bo nie mam do autka zadnych zastrzezen
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 20:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 07:20
To czujnik sterujący załączeniem wentylatora, ale w r200 nie jest zdaje się wykorzystywany, sterowanie odbywa się poprzez ECU i czujnik temperatury płynu chłodzącego, a tu służy pewnie jako zaślepka. Dla odmiany w r600 SDi są dwa takie czujniki w chłodnicy i tam one faktycznie sterują wentylatorami, jeden załącza wolny bieg, drugi załącza szybki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum