Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam, ostatnio przyjechałem do domu, zgasiłem silnik, a wtedy cały płyn chłodniczy wylał sie gdzieś z okolic kolektora ssącego od strony termostatu/pompy wody. Odkręciłem kolektor ssący, uszczelka jest cała, nowa bo ma jakieś 2 tys km, uszczelkę pod głowicą też robiłem jakieś 2 tyś km temu. Przewody wykluczam bo uciekało by cały czas przez nie, a jest tak, że uzupełnię płyn, zagrzeje samochód, zgasze i cały płyn sru w kwiatki.
Może to być wina termostatu lub obudowy, czy raczej pompy wody? Nie mam tyle gotówki, żeby wymienić wszystko więc proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 08:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam winowajce, złamała się obudowa termostatu od strony pompy. Już zamówiłem, a termostat ugotowałem żeby sprawdzić i działa.
Co do zdejmowania termostatu to ja zdjąłem go z góry bo miałem już zdjęty kolektor więc po co sie trudzić, ale znalazłem na naszym forum tutka, w którym jest opisane jak wyjąć termostat od dołu TU.
Nie trzeba zdejmować dolotu, żeby odkręcić wszystkie śrubki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum