Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2000
Witam, to mój pierwszy post na tym forum Chciałbym się dowiedzieć jak mam dostać się do podszybia w aucie rover 25 ( anglik). Mam wodę pod nogami od strony kierowcy i z tyłu od strony kierowcy i czytałem już na forum, że to może mieć związek z odpływem przy podszybiu ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać Czy mógłby mi ktoś napisać krok po kroku jak się do tego zabrać?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 14:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 15:30
odkrecasz wszystko co jest przymocowane do podsufitki nastepnie odciagasz plastiki o i z tylu masz dwa kolki ktore wyciahgasz jesli to zrobisz to podsufitka wyjedzie do tylu bez wiekszych problemow
sciagasz wycieraczki i uszczelke pod maska, odkrecasz srubki trzymajace plastik pod szyba, sciagasz i gotowe. woda w kabinie to np odplywy od szyberdachu, przerdzewiale zawiasy klapy tylnej, nieszczelne uszczelki przy drzwiach, lub dziurawe folie w dzwiach. sprawdz wokol szyby przedniej, czy nie ma wżerów, szczegolnie przy listwach dachowych.
robaczek,
jak masz wodę pod nogami kierowcy, to przede wszystkim sprawdź odpływy przednie od szyberdachu i szczelność uszczelek tylnych lamp, bo woda stamtąd wpływa aż pod nogi kierowcy i pasażera.
a gdzie to znajdę? jak to sprawdzić? jestem zielony w tych sprawach
macie może tutaj jakąś instrukcję z rysunkami?
Właśnie. Te wężyki schodzą w dół słupkami szyby, i da się je wymacać, a w dzień zobaczyć zaglądając pod kokpit tuż za drzwiami, są na wysokości zawias (takie czarne gumowe kolanko). Nie mam jak zrobić zdjęcia niestety.
Temat wielokrotnie poruszany na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum