Wysłany: Pon Lut 07, 2011 22:36 [R25] Przecieki PROBLEM prosze o opinię
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich.
Piszę ,ponieważ ostatnio zaobserwowałem przecieki w moim samochodzie.
Nie wiem czym to może być spowodowane (morzy hmm). (zdjęcia w załącznikach)
1. znajduje się na podsufitce (zdjecie nr.3) myślałem ,że to szyberdach ale specjalnie zakleiłem na jakiś czas i raz przeciekło. (zaklejone szczelnie taśmą izolacyjną). Czy może być on spowodowany tą listwą na dachu bo jest praktycznie pod nią (zapewne są pod nią jakieś nity co mogły puścić) proszę o radę (zdjęcie nr 2)
2. Gorszy przeciek w bagażniku. Mianowicie mam trochę niespasowaną tylną klapę ale nie ma możliwości przecieku gdyż woda leci z górnych partii a dolnych nie ma możliwości przecieku.
Woda leci w następujący sposób (zdjęcie nr.1) Czy może być spowodowane tym samym co pierwszy przeciek? Jak myślicie?
Proszę o Opinie i przypuszczenia. Każde zdanie daje mi nowe możliwości sprawdzenia bo moje pomysły się wyczerpały.
Dzieki z góry
Miłego wieczoru
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Lut 08, 2011 14:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 22:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to dach dostań sie do kanalików od szyberdachu wyczyść je, odpływy sa przy nadkolach, musisz lekko nadkole odgiąc i tam wszystko wyczyścić, tak samo sam kanalik, w miejscu ktore zaznaczyłeś (podsufitka) u mnie też cieknie, i to jest uszczelka szyberdachu, a dokładnie cieknie między szyba, uszczelką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum