Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 42 Skąd: Irlandia
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 10:19 Rover 25 2001 1.4
Witam,
Chce kupic Rover'a 25 1.4l 2001. Wczoraj go ogladalem, przejechalem sie, wszystko wyglada OK, tylko jedna rzecz mnie niepokoi - w zbiorniczku plynu do chlodnicy, ten plyn jest brunatny, taki ciemno brazowy, skad taki kolor mogl sie wziac??
Jak kupiłem swego R w 2006r. to postanowiłem wymienić płyn w układzie chłodzenia. Stary był zielony, nowy - Texaco XLC - pomarańczowy. Mimo że po spuszczeniu starego płynu płukałem dwukrotnie układ wodą, to nowy i tak przybrał barwę brunatną. Dopiero zeszłoroczna wymiana (też Texaco XLC) sprawiła, że płyn stał się pomarańczowy. Może zatem dziwna barwa jest jedynie rezultatem zalania podczas wymiany płynu w innym kolorze.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Miałem tak w poprzednim aucie, Fordzie. Podczas wymiany zlałem taki brudny, czerwono-brązowy płyn.
Oryginalny/poprzedni płyn pewnie był czerwony a ze starości zrobił się lekko brązowy i trochę zmętniał więc to nie musi być od razu HGF
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum