Wysłany: Sob Lut 12, 2011 20:58 [Honda Accord] Zegarek na konsoli środkowej
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
mam pytanko czemu zegarek na konsoli środkowej nie trzyma mi godziny , tylko jak jest przekręcona stacyjka to wtedy on się włącza a jak stacyjkę się zgasi to po 10 sekundach zaczyna przygasać co może być powodem??. A stało się to po podłączeniu radia ale kabli od zegarka nawet nie-dotykałem!
Ostatnio zmieniony przez szoso Nie Lut 13, 2011 10:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 20:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ostatnio miałem podobny problem. Grzebałem przy radiu i po tym zabiegu zegarek zaczął tak samo wariować. Tylko, że dodatkowo radio przestało działać:P. Sprawdź bezpieczniki pod maską. U mnie to było przyczyną.
A czy po wyłączeniu stacyjki resetują Ci się też stacje w radiu? Jeśli tak to tak jak mówi Drool - padł bezpiecznik, na linii która podtrzymuje zasilanie po wyłączeniu stacyjki.
Dokładnie nie pamiętam który to był (chyba ten opisany jako Back Up/Radio). Najprostsza metoda to zajrzeć do skrzynki bezpieczników i sprawdzić, który jest przepalony. Wymienić te, które będą uszkodzone. To samo można zrobić ze skrzynką koło nóg kierowcy jednak wydaje mi się, że tam nie ma żadnych odpowiedzialnych za radio i zegarek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum