Przepraszam to jest link który chciałem umieścić http://allegro.pl/rozrzad...1461004945.html to jest do 16v. Zastanawia mnie jedynie firma graf pompy wody. Moja najprawdopodobniej przecieka, a rozrzad powinien jeszcze 20 tys pochulać. Nie wiem w sumie czy poprzedni właściciel (tzn mechanik) wymieniał pompe przy rozrządzie, a to różnie bywa .... Nie chciał bym, żeby za 6 miesięcy znów mi zaczeła przeciekać pompa .... bo teraz nie przemyślałem zakupu ...
Jeśli się boisz, to kup zestaw z pompą bardziej renomowanej firmy. Np. na motoneo za pasek Boscha, rolkę INA i pompę Ruville zapłacisz 308zł z przesyłką - drożej o jakieś 60zł niż w podanej przez Ciebie ofercie. Sam rozważ, czy warto. Wielu z tzw. markowych dostawców części to jedynie pakowacze, faktycznym producentem może być zupełnie kto inny (np. pan Chińczyk). W zeszłym roku kupowałem zestaw rozrządu do mego R25 i np. w przypadku rolki w opakowaniu SNR znajdowała się część z napisem GMB Korea - globalizacja, panie
Tutaj jest wzmianka o GRAFIE. Ich strona wskazuje na to, że nie jest to żaden krzak.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Moze byc, to zadna tania chinszczyzna. Zakladalem juz kilka pomp tej firmy i zadnych problemow. Zestaw jak najbardziej oki.
PTE napisał/a:
W zeszłym roku kupowałem zestaw rozrządu do mego R25 i np. w przypadku rolki w opakowaniu SNR znajdowała się część z napisem GMB Korea - globalizacja, panie
.
Wlasnie ,kupowalem komplet rozrzadu do K-seri 3 lata temu to byl orginal (napinacz niemiecki) i pasek Gatesa (z UK) na pudelku Made in Germany, ok. Komplet SKF-a kupiony jakies 7 m-cy temu do innej K-seri mial juz koreanska rolke, ale na pudelku nadal Made in Germany (pasek ten sam z UK) wiec nie wiem co w tym zestawie bylo niemieckie, chyba pudelko...moze.
PTE napisał/a:
Wielu z tzw. markowych dostawców części to jedynie pakowacze, faktycznym producentem może być zupełnie kto inny (np. pan Chińczyk).
Tak ,ale czasem jest w druga strone ,wielu nieznanych pakowaczy , sprzedaje markowe produkty w swoich pudelkach i to taniej, trzeba tylko wiedziec co i jak. Zwykle chodzi o te bardziej skomplikowane czesci ktore chinskie lapki jeszcze nie podrabiaja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum