Wysłany: Wto Lut 15, 2011 07:22 [R220] Problem z odpaleniem
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam . mam mały problem z odpalaniem. po nocy albo jak roverek dłużej postoi to bardzo długo kreci zanim zapali. Jak już załapie to za nim jest duża chmura białego dymu. co może być przyczyną długiego kręcenia przed odpaleniem??
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Lut 15, 2011 08:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 07:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
byłem u mechanika założyliśmy jakiś zaworek zwrotny zaraz przy pompie ale problem nadal sie powtarzał. po dokładnych oględzinach i namysłach po stwierdzeniu ze pompa jest wilgotna stwierdził ze pompa do regeneracji. co to może być ten problem??
Sprawdzałeś może czy jest napięcie na świecach żarowych? Może przekaźnik jest do kitu. U mnie właśnie tak było. Jeżeli okaże się że przekaźnik i same świece żarowe są w porządku, to radzę iść za radą kolegi tronsek i sprawdzić kąt wtrysku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum