Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, mam nie typowy problem bo szukając na forum nic nie znalazłem co by odpowiadało na moje pytanie. A wiec...
Sprawdzając błędy kompa wyskoczyło mi błędy 28 oraz 29. W programie specjalistycznym wyczytałem że można sprawdzić elektronikę poprzez zmierzenie wtyczki pięcio-pinowej takiej jak powinna być w wersji mojego silnika 105Km, 4pin+masa ma wyjść 5V. I właśnie tu zaczyna się problem... u mnie jest wtyczka przepływki 4pinowa jak w wersji słabszej(wg programu AUTODATA) w takiej wersji powinno być miedzy 3cią a masą od 11-14V i niby się zgadza ale... właśnie te "ale" bo ja mam motor 2.0 z turbiną i intercoolerem. Teraz mam taką prośbę żeby ktoś z takim silnikiem sprawdził u siebie jak ma i napisał
[ Dodano: Wto Lut 22, 2011 14:58 ]
widzę że wszyscy są bardzo pomocni... no w sumie to dużo roboty żeby odpić wtyczkę i zobaczyć ile ma wejść... no i przy okazji zmierzyć miernikiem ile ma wolt
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
widzę że dużo roboty użyć szukajki...
R45 ma końcówkę 5 pinową a R400 4 pinową.
co to napięcia to niech się wypowie ktoś bardziej życzliwy.
Poza tym - czy z autem coś się dzieje ? muli Ci ? nie wkręca się na obroty ?
Próbowałeś jechać na odpiętej przepływce i porównywałeś jak się lepiej jeździ
chyba że piszesz w kwestii tylko sprawdzenia dlaczego Ci błąd wyskoczył?
jeśli nie masz z nią problemu to wykasuj błędy i zapomnij o sprawie.
właśnie na szukajce nic ciekawego nie znalazłem...
samochód po odpięciu przepływki nic nie reaguje na wolnych obrotach a nie jeździłem jeszcze z odpiętą. Problem jest taki że samochód nie ma już takiego doładowanie od 2500ob\min jak wcześniej, przyśpiesza ale już nie tak jak wcześniej. błąd próbowałem usunąć przekręcając stacyjkę 50 razy i on się nie kasuje, jest jakiś inny sposób kasowania błędów??
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 15:56
arkadis napisał/a:
widzę że wszyscy są bardzo pomocni... no w sumie to dużo roboty żeby odpić wtyczkę i zobaczyć ile ma wejść... no i przy okazji zmierzyć miernikiem ile ma wolt
Kolego, to jest forum, a nie piekarnia. Tematów o przepływce jest dość sporo, wystarczy poszukać:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum