Otuż przerabiam u siebie cały przedni zderzak i zakupiłem inne kierunkowskazy z homologacją prostokątne mam takie pytanie jedynie co znalazłem przepisy to że odległość kierunkowskazów od siebie ma być nie mniejsza niż 60 cm i że od bocznego obrysu auta ma być nie większa niż 40 cm
czy jest jeszcze jakiś przepis odnośnie ich wysokości od jezdni
a co najważniejsze jak interpretowana jest odległość między światłami kierunkowskazów
tu zamieszczone są odnośnie halogenów i pokazane jest że różnica pomiędzy odległością klosza halogenu
ale w przepisach jest opisane też że odległość między kierunkowskazem a światłami np mijania musi być co najmniej 4 cm w wielu przypadkach ta odległość jest od żarówki liczona gdyż np są w jednym kloszu bądź przylegają do siebie
a więc jak z tym jest?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 13:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jestem pewien co do zdjęcia.
Wymiary idealnie pasują do wymogów montowania świateł do jazdy dziennej.
25 od ziemi do krawędzi od dołu, odstęp od obrysu najwyżej 40cm a odstęp międyz światłami 60cm lub jeśli szerokość auta wynosi mniej niż 1,3m, moe być 40cm.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum