Wysłany: Sro Lut 23, 2011 16:36 [r45] Hamulce, przeplywka itd.
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Panowie mam zamiar wymienic hamulce w swoim r45 + plyn, oraz przeplywke.
Czy aby kupic odpowiednie tarcze + klocki i klocki na tyl musze wszystko zdemontowac pierw?? Czy moge miec z przodu tarcze cale/wentylowane?? Byly roznego rodzaju klocki? jak wymienialem kiedys w peugeocie to 3 komplet dopiero pasowal, a chetnie bym kupil wszystko z internetu.
Druga sprawa to, to ze musze wymienic przeplywke, duzo czytalem na ten temat i dowiedzialem sie, ze wklad musi miec nr. F 00C 2g2 030, czy lepiej brac przeplywke do opla czy moze do fiata szukac??
z gory dziekuje i pozdrawiam !:)
[ Dodano: Sro Lut 23, 2011 16:36 ]
A i jeszcze jedno, czy moze ktos mial juz taki problem, jadac szybko okolo 110/130km/h w zakrecie lekkim i przy nacisku na przednia os np. na lewe kolo slychac cos takie jak by cos szurowalo?? ocieralo?? dowiadywalem sie i ludzie mowia, ze to na 100% lozysko przy jezdzie na wprost nic nie slychac.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 16:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wydaje mi sie, ze raczej tak, kiedys odlaczylem to auto szlo jak szalone, ciagnelo juz od 1900, a teraz 2.200 roznie czasami lepiej dziala, jak mu sie podoba wiec to raczej to. zwykle tarcze to znaczy cale pelne czy te takie wentylowane?? ja wlasnie nie wiem jakie u siebie mam
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 17:48
karooo napisał/a:
wydaje mi sie, ze raczej tak, kiedys odlaczylem to auto szlo jak szalone, ciagnelo juz od 1900, a teraz 2.200 roznie czasami lepiej dziala, jak mu sie podoba wiec to raczej to. zwykle tarcze to znaczy cale pelne czy te takie wentylowane?? ja wlasnie nie wiem jakie u siebie mam
dokładnie o takie mi chodzi w swoich macie moze takie??
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 17:52
karooo napisał/a:
dokładnie o takie mi chodzi w swoich macie moze takie??
ja mam w swoim na przodzie wentylowane a na tyle mam tarcze niewentylowane
w R45 byly na przodzie zwykle niewentylowane oraz na tyle bebny wiec nie wiem co masz jak nie zobaczysz
przepraszam a z czego kolega sie tak cieszy ?
bylo pytanie to odpowiedzialem jezeli uwazasz ze żle to powinienes cos powiedziec a nie robic spam
skoro kolega nie wie jakie ma tarcze to co ja mu bede mowil o wymianie na inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum