Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Jest to mój pierwszy post na tym forum, zatem witam wszystkich użytkowników.
Jakiś czas temu "magik" od alarmów wymątował/odłączył immobilizer, ale dioda świeciła co doprowadzało do nerwicy szczególnie nocą, naprawiłem pilota, bo owy magik go nie sprawdził i skasował 400 zł :0 a ja po 5 minutach zabawy lutownicą (jedna nóżka od baterii odkruszyła się)i synchronizacji uruchomiłem go. Ale pytanie moje jest inne dlaczego po dezaktywacji immobilizera nie dzwoni mi, że zostawiłem światła mijania włączone?? i może ktoś wstawić zdjęcie ewentualnie napisać szczegółowo gdzie się znajduje centralka od immo?? Z góry wielkie dzięki dodam że sygnalizacja otwartego bagażnika i podświetlenie go też nie działa.
Ostatnio zmieniony przez vppp Pon Kwi 18, 2011 21:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no problem ... w R200 wiem gdzie jest centralka .... nad bezpiecznikami wewnątrz kabiny, widoczna jak się położysz na dywaniku kierowcy ... może w R400 jest podobnie
chodzi CI o centrlakę lukasa bo ona jest w jakby pod radiem bo już tam zaglądałem. ALe czytam coś o MFU i jakiejś czerwonej skrzynce. Może coś w tę stronę??
tak bezpieczniki sprawdzałem, bo o dziwo z tego co w rave wyczytałem to światło w bagażniku, sygnalizacja otartej pokrywy w bagażniku i lights-on alarm odpowiada MFU a po usunięciu po dezaktywacji immo przestały działać te podzespoły,dziwne trochę ale ten partacz co to robił jak pisałem nie zobaczył urwanej nóżki w pilocie i skasował sporo kasy, więc i tam mół coś pokopać
@magneto krańcówki sprawne bo oświetlenie przy otwieraniu drzwi działało- dopóki nie rozwaliłem żarówki(niechcący)-jest dziwna sprawa bo nie widzi mi klapy otwartej od bagażnika przez co nie zaświeca światełka co jest uciążliwe. ale jeśli chodzi o ten light-on alarm to jest masakra wiecie które to są kable odpowiedzialne za to bo mnie już się w RAVE'i plącze wszystko
@Koju niestety to było +-1.5 roku temu i nie mam pojęcia kto to był dokładnie ale z okolic jakiś dwóch elektryków magików. A w sterowniku pod maską na środku od silnika mogło być coś kombinowane ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum