Wysłany: Sro Mar 09, 2011 16:49 [R416]Wymiana uszczelki pod głowicą zbiór tematów.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam!
Doczekałem się i u siebie HGF:) i mam małą prośbę, czy mogli byście wrzucić klilka tematów odnośnie wymiany? jakieś porady, manuale itd? Szukam, ale nic konkretnego się nie dowiedziałem.
Chodzi mi o takie rzeczy mniej wiecej:
-Jaką siłą dokręcić śruby (rózne opinie są jak widzę...od 55nm do nawet 110:))
-Rozrząd - i wszystko o nim po wymiane, czy trzeba ustawiać itd
i wogole jakieś przydatne rady.
Z góry dzięki
_________________ ...nie ma mnie, będe wczoraj...
Zanim do mnie napiszesz skontaktuj się z moim lekarzem.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 16:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
aa i koniecznie wymień uszczelniacze wałków jak i wału koszt niewielki a poźniej będą ciekły( tak było u mnie) warto wymienić też rozrząd tzn. ( pasek, napinacz, pompa wody + uszczelniacze) mechanik nie wezmie za to kasy a i tak trzeba wszystko składać i tak masz 150 zł w kieszeni:) oczywiście jeśli był robiony niedawno nie ma takiej potrzeby.
Trochę przesadziłeś. To chyba najczęściej spotykany problem z silnikami serii K na forum i chyba wszystko już zostało na ten temat powiedziane. Na forum jest multum tematów, nawet jeden przyklejony o uszczelce. Na stronie klubowej natomiast znajduje się seria artykułów na temat HGF.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum