Wysłany: Pon Mar 14, 2011 12:46 [R620] Brak świateł postojowych
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Na wstępie witam wszystkich klubowiczów.
W moim Roverku zdarzają się problemy z żarzeniem tylnej lampy po stronie wlewu paliwa.
I jak i poprzednim razem zabrałem się do usunięcia usterki poprzez przeczyszczenie styków oraz sprawdzenia, jakości połączenia kostek. Podczas czyszczenia styków w miejscu żarówki odpowiadającej za postoje i stop nieumyślnie spowodowałem zwarcie.
I w tym momencie pojawił się problem.
Przekopałem wszystkie bezpieczniki te po maską jak i te w kabinie koło pedału sprzęgła i nic zgłupiałem, zacząłem zastanawiać się czy może jeszcze gdzieś są jakieś bezpieczniki…?
Przypomnę, że przed owym zabiegiem wszystko działało żarzyło wspomniane światło z tyłu, ale działało.
Teraz po przekręceniu pokrętła raz odpowiedzialnego za postoje jest ciemno, po przekręceniu dwa razy światła są, lecz w dalszym ciągu bez postojowych zarówno z przodu jak i z tyłu brak jest też podświetlenia deski rozdzielczej.
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz zazwyczaj po otwarciu drzwi, kiedy mamy światła włączone piszczałka przypomina nam o ich wyłączeniu tym razem cisza.
Bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
[ Dodano: Pon Mar 14, 2011 12:46 ]
Panowie może ktoś ma jakiegoś pomysła odnośnie mojego problemu.........
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 12:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum