Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Tak jak w temacie. Mam matowe szkło reflektora. Na Allegro znalazłem same szkła do wymiany. I tu moje pytanie czym odkleic ten klej uszczelniający, czy to jest klej czy jakaś masa? A może jakies pomysły na zregenerowanie tego matowego szkła?
Dziekuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Mar 26, 2014 14:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 26, 2014 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli to jest szkło takie szklane to do spolerowania potrzebny jest tlenek ceru, można kupić na allegro. Poler oczywiście maszynowo, tzn polerka elektryczna, pneumatyczna.
Jeśli to jest szkło plastikowe to papier ścierny, myślę że najlepiej od 1000 w górę a później pasta polerska, może być nawet tempo. Na koniec najlepiej polecieć klarem i znów poler
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Lipno
Wysłany: Sro Mar 26, 2014 10:42
Witam
Tak to jest szkło. Próbowałem tym środkiem, o którym piszesz. Był do niego dołączony taki "mop" na wiertarke i tym polerowałem, jednak bez wiekszego rezultatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum