Wysłany: Nie Mar 13, 2011 14:20 [R200] Jaki koszt lakierowania całego auta ??
Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1996
Witam kopiłem jakiś czas temu roverka ze zniszczonym lakierem (jakieś paprochy w Niemczech malowały) schodzi szkło z maski i tylnego nadkola ... Teraz mam pytanko może ktoś już malował całego roverka i mi powie jaki to jest mniej więcej koszt bo planuje niedługo całego go prysnąć ... i ile lakieru pójdzie
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 13, 2011 14:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Głównie to zależy od malarza ile powie w moim mieście malują za 2 tyś max 2.5 tyś całe auto a u Ciebie to nie mam pojęcia ale pamiętaj żebyś miał jakiegoś pewnego lakiernika bo jak Ci coś zj**ie to będzie masakra jak chcesz to Ci podeślę fotki poprzedniego auta które oddałem do lakiernika to wygląda jeszcze gorzej niż przed malowaniem dlatego jak masz dać 200-300 zł więcej to naprawdę lepiej dać więcej niż później zastanawiać się co dalej
ile bazy na cale auto wam poszło jak ktoś już malował ... auto wstawiam do komory do kolegi lakiernika a sam będę szykował wiec nie skroi mnie jak za zborze jeszcze parę modów zrobię za jednym malowaniem mianowicie miejsce na tablice rej. w zderzaku i kalpę od bagażnika na płasko planuje zrobić ale jeszcze zobaczymy. LInk z fotkami lakieru jaki będzie leciał na bude i tyl z rej. w zderzaku http://img405.imageshack.us/g/beztytuuukh.png/
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 17:13
krystian920, ok 4l bedzie potrzeba bazy... przynajmniej mi tyle poszło na całe auto... do tego musisz doliczyc jeszcze lakier bezbarwny. mnie same materiały wyniosły ok 500zl (baza, lakier i duperele do lakierowania)
4 litry na R200 no chyba nie az tyle ... będę malował sama budę i wnęki w drzwiach pod macha nie bede bo mam bordowy kolor i tak nie bedize sie odróżniał zbytnio i nie będę silnika wyciągał specjalnie może pyrz swpie później pomaluje ale teraz szkoda roboty
[ Dodano: Pon Mar 14, 2011 22:39 ]
jak wam sie podoba ta klapa jeszcze moze ktos widzial w realu jak to wyglada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum