i jak myślicie te używane będą działać bo obawiam się że pochodzą jakiś czas i potem padną całkowicie czy lepjej kupić te nowe i wiele się nie zastanawiać?
_________________ Nie ma to jak rover 420si
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 21:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
siłowniki nowe da sie wyhaczyć za smieszne pieniądze. najczesciej z Harta. na necie jeden kosztował 100zl,a ja znalazłem noweczki lesjerforsa za 60zł/sztuka (do do kia było) wiec roznica jest. jesli macie jakies dobre hurtownie/sklepy w poblizu,to warto sie tam wybrać.allegro nie zawsze jest najtansze. tak samo było z siłownikami do 406 coupe. chcieli prawie 100zł/szt. w harcie kupiłem za 30/szt. szukajcie a znajdziecie.
Ja kupuje siłowniki klapy prosto od przedstawiciela. Za siłowniki Delphi (czyli dawna FA Krosno) do Transportera T4 o sile 830N płaciłem 32zł za szt. Na allegro kosztują 2razy więcej i generalnie ciężko jest znaleźć o tak dużej sile.
W używki nie ma zupełnie sensu się bawić, to tak jak kupować używane klocki hamulcowe albo wycieraczki.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 14:21
Cytat:
A co to jest ten hart jakiś sklep bo piersze słysze o takim czymś
hurtownia importer z Opola generalnie bardzo niewiele produktów produkują sami, często pakują w swoje pudełka to co tanio dostaną.. tzw brend towarowy. Zdarza się, bardzo rzadko, ale bywa, że trafisz coś dobrego. Kiedyś raz amortyzatory corverna sprzedałem w ich pudełkach. Aktualnie warto wziąć świece od nich bo sprzedają Briska w dobrej cenie, harta jest tylko pudełko.
reszta głownie marna china..
Jak już wymienić to daj znać jaka jest różnica po wymianie U mnie siłowniki zapobiegają już tylko (a i to nie zawsze - połowica się parę razy nacięła ) przed opadaniem klapy po maksymalnym otwarciu.
O to dobry pomysł tylko nie orientuje się kto mógłby mieć jakieś kontakty w tej hurtowni oprócz z tego co zrozumiałem to może Basser? (proszę cię o odpowiedz w tej sprawie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum