Wysłany: Pią Mar 18, 2011 09:38 [R75] Nieodpala pomóżcie.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Koledzy poradzcie coś dzisiaj rano wsiadam do mojego roverka odpalam a tu zonk, niemoże odpalić po kilkakrotnym kręceniu odpalił, ale pochodził 5sek i zgasł.
Dodam tylko że paliwa jest poniżej rezerwy bo ostatnio mam problem ze wskazaniem i prędkościomierzem raz działa a raz nie.
A wczoraj jak zajechałem na stacje żeby zatankować wieczorem to była przerwa i dałem sobie spokój.Powiedzcie mi od czego mam zacząć dolać paliwa i mam odpowietrzyć układ paliwowy jeśli tak to jak?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 09:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sam się odpowietrzy. Przekręć z 3 razy kluczyk w pozycję 2 tak aby pompy nabiły ciśnienie. Pompa pracuje ok 30s. więc 2-gi i 3-ci obrót kluczyka po tym czasie.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Mar 18, 2011 10:00, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 20:35
Dzięki koledzy za odpowiedzi wróce z przacy to będe działać dam znać co się stało.
[ Dodano: Pią Mar 18, 2011 20:35 ]
Problem rozwiązany okazało się że całkiem brakło paliwa, a w dodatku samochód stał z górki, dolałem ropy i zrobiłem tak jak poradził apples i kris-tofer.Roverek odpalił za pierwszym razem,przejechałem się kawałem i wszystko wporządku.
Dzięki koledzy za pomoc
Ja miałem podobnie, rezerwa mi się zaświeciła, myślę sobie dotankuję po pracy, zajechałem na swoje miejsce parkingowe i mi zgasł z braku paliwa, musiałem samochód zostawić na noc i dopiero na drugi dzień przyniosłem ze sobą baniak z ropką
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 10:02
kris-tofer napisał/a:
Ja miałem podobnie, rezerwa mi się zaświeciła, myślę sobie dotankuję po pracy, zajechałem na swoje miejsce parkingowe i mi zgasł z braku paliwa, musiałem samochód zostawić na noc i dopiero na drugi dzień przyniosłem ze sobą baniak z ropką
Mi jak rezerwa się zaświeci to przejadę spokojnie jeszcze 100km.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum