Wysłany: Sob Lut 05, 2011 22:47 [MGF] coś piszczy w zawieszeniu z tyłu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Mam taki problem ponieważ na nierównosciach lub gdy "potrzasamy" samochodem coś mi piszczy z tyłu w zawieszeniu (lewa strona). W zeszłym tygodniu zdjąłem koło, wysmarowałem wszystkie łączenia, przeguby itd. i piszczenie ustało, aż do dzisiaj. Co to może być, co trzeba wymienić?
Dzięki serdeczne, mad.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 22:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 86 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 02:36
Witam,
ja bym stawiał na któreś z łączeń gumowo-metalowych zawieszenia (tuleje gumowe).
Pewnie dostało się troche brudu, piachu etc. pomiędzy i wydaje teraz dziwne odgłosy ...
"przesmarowanie" w takim wypadku Ci w niczym nie pomoże (ewentualnie na krótki okres czasu, ale o tym już wiesz ).
P.S. Możliwe też, że to sworzeń (tylko nie pamiętam czy w tylnym zawieszeniu taki element występuje w "MGFefe").
Pozdrawiam,
Marcin
_________________ "Człowiek, który nie dąży do spełniania własnych marzeń równie dobrze mógłby być warzywem"
Na poczatku tylko na nierownosciach, wiec myslalem że to wahacz lub jakis sworzen - jakis czas temu mialem tak z przodu, wystarczylo przesmarowac i jest ok cały czas. Potem piski ustaly, za to zaczelo gwizdac i grzechotac na zakretach nawet na równej drodze... Na szczescie lozysko to wydatek ok. 100 pln, wiec nie zbankrutowalem;)
Z tyłu na lewej stronie cienki pisk u mnie wydaje mocowanie dolne amortyzatora przy kole .Nie rozbieram bo szkoda roboty ale co jakiś czas właśnie WD wystarczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum