Wysłany: Sro Mar 23, 2011 15:23 [R214Si] - Brak oświetlenia bagżnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Wtam! Tak jak w temacie mam wlasnie problem z oswietleniem bagaznika w swoim ROVERku (a wlasciwie jego brakiem; ). Gdzie moze lezec przyczyna? Bo cos mi sie wydaje, ze brakuje mu + (chociaz to tylko moje przypuszczenia). Skad jest wogole poprowadzony prad i masa? Bo nie moge sie dopatrzec... I ewenualnie jak, co i gdzie sprawdzic. Z gory dzieki za pomoc. pozdrawiam, wlodi !
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 15:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
było wiele razy na forum o tym poszukaj dobrze. Ale, otwórz klape bagażnika i koło prawego zawiasu jest guma a w niej wiązka kabli które sie poprzecierały i pourywały. A jak nie to rozbierz plastikową osłone zaka i zobacz, czy blaszka dotyka do bolca(napewno zauważysz). Miłej zabawy
Skoro przejscie na przewodach jest to teoretycznie powinno swiecic. Wiec ta opcje raczej wykluczam... Ta blaszka i bolec sa gdzies przy samym mechanizmie zamykania klapy? Czy to wlasnie o nim mowisz? Bo niekumam czaczuchy
ADI-mistrzu, no i miałeś racje. Blaszka była lekko odgięta i w tym tkwił cały problem... Teraz gra (a właściwie świeci; ) i buczy Wielkie dzięki za pomoc! pozdrawiam, wlodi !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum