Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Wrz 2016 Posty: 18 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Wrz 03, 2016 13:53 [Rover 400] Problem ze sprzęgłem.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Cześć ! Pisałem już gdzieś, ale brak odpowiedzi. a problem jest jednak wielki
Jednego dnia wieczorem sprzęgło działało normalnie, a jak rano wsiadłem to pedał sprzęgła prawie do samego końca w ogóle nie dawał oznak oporów dopiero jakoś z 3 cm od podłogi było czuć, że coś się poruszyło, sprzęgło łapało i można było zmienić bieg. Niestety aktualnie nawet nie da się wrzucić biegu. Jak na zgaszonym silniku wrzucę pierwszy bieg, włączę silnik to lekko ciągnie samochód. Przeczytałem gdzieś, że jak będę miał lekką górkę to wrzucić piątkę i szybko puścić pedał sprzęgła. Samochód zgasł, więc wnioskuję, że to jeszcze nie jest koniec sprzęgła. Dodam, że przed całą sytuacją sprzęgło łapało od połowy i wszystko było dobrze. Ktoś ma pomysł co to może być ? dodam, ze dziś dopiero się dowiedziałem co to łapa sprzęgła, pompa i wszystko inne. Ja mam wrażenie, że to kwestia szczelności układu.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 03, 2016 13:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum