Wysłany: Wto Maj 26, 2009 22:20 Czym wypolerować swojego R żeby lśnił?
Witam,
Tak jak w temacie chciałem się spytać czym mógłbym wyczyścić swojego R żeby lakier świecił się np. tak jak w tej aukcji?
Próbowałem już różnych wosków, ale nic to nie daje
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 22:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja czytałem wiele pozytywnych opinii o produktach Carplan np. ColorFast jak jutro go u siebie gdzieś dorwę to zdam relacje. Dużo ludzi zachwala też MEGUIARS NXT TECH WAX 2.0 podobno najlepszy ale cena też fajna... ponad 100zł
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ja również. Od prawie 3 lat używam klasycznego wosku
Turtle w formie pasty. Trzeba poświęcić ok. godziny na nakładanie i polerowanie, ale warto. Ostatnio kupiłem jednak wosk Shell'a, nie miałem jednak jeszcze okazji przetestować.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
polecam Turtle Wax tyle że jednym specyfikiem sprawy sie nie załatwi. Nie podam jakie sa potrzebne bo nie wiem mój brat mi to kiedyś dostarczył zużyłem i wyrzuciłem ale do rzeczy: miałem taką pastę do polerowania potem wosk z puszki nakładany najlepiej przy pomocy jakichś wiertarkopodobnych narzędzi i na koniec wosk w mleczku karoseria wyglądała jakby szkło na nią nałożone było i efekt utrzymywał sie jakieś pół roku po tym czasie znowu to mleczko i znowu jakieś 3 miesiące i potem znowu wosk i mleczko i kolejne pół roku rewelacja a deszcz mył mi samochód bo krople sie nie robiły tylko spływało całą powierzchnią a np. słoik szklany na masce nie miał prawa stać, zsuwał się
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
No właśnie kurde ja mam 3 dni wolnego kupiłem wszystko co trzeba (cała torba) środków do czyszczenia.
Nastawiłem się na mycie szamponem, woskowanie, robienie deski Plak'iem i czyszczenie tylnej kanapy pianką, a nawet na wymycie silniczka i wypucowanie szyb.
Ogólnie cały dzień na pucowanie autka na błysk, a tu jak nie lunie deszcz
I tak sobie pada z przerwami 4 godzinę.
Przynajmniej najnowsze mapki do nawigacji wgrałem i odkurzyłem w garażu.
Kupiłem sobie nowe dywaniki http://www.allegro.pl/item627865006_627865006.html
Polecam wam, są super, pasują idealnie.
Na podstawie 10 letniego doświadczenia z różnymi autkami to moja lista kosmetyków:
Najpierw umyć z szamponem samochodowym
Ja kupuję w TESCO sampon SonaX
Potem jak wyschnie kładę na auto wosk Turtle Wax Koloryzujący
Polerowanie robię polerką mam taką specjalną z czasów jak wynajmowaliśmy budynki pod warsztat.
Do deski rozdzielczej to albo Plak albo Moje Auto.
Bo one są sprawdzone.
Do czyszczenia tapicerki pianka Tapics
Ostatnio zmieniony przez SyntaX Sro Maj 27, 2009 11:13, w całości zmieniany 1 raz
Żeby auto dobrze wyglądało w aukcjach, to trzeba je wypolerować w PhotoShopie A żeby dobrze wyglądało naprawdę, to trzeba użyć oryginalnego wosku marki SHELL. Kupa roboty ale jaka satysfakcja potem... Lustro dosłownie, lustro!
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
SyntaX zobaczysz jak ci się te dywaniki będą sypać od spodu po pewnym czasie, mam takie same i już je pogoniłem po nie całym roku użytkowaniu, kaszana jak nigdy
W Selgrosie widzialem za nie pamietam dokladnie ile, ale okolo 80zl
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Te oscylacyjne to nie polecam.
Mozna przytrzeć lakier i potem zostaja ślady pod światło takie okręgi.
Moja jest taka ze wlewa się preparat i ona go na gorąco nakłada i poleruje.
Nie mam pojęcia.
Nam to po mechaniorach zostało.
Niby zostawili to jako złom bo silnik nie chodził.
Okazało sie że szczotka jedna do wymiany i juz tak 3 rok lata.
http://www.allegro.pl/ite...w_nakladki.html
Takie cos tylko że to co poleruje ten dysk to nie taka szmatka a jakaś gąbka.
I tam od góry jest otworek co go sie otwiera i wlewa preparat.
I jak to wiruje to wosk sie przedostaje przez takie jakby sitko na ta gąbkę.
Jest na tym naklejka Metabo.
Polecam (z całą odpowiedzialnością) Nu-Finish - Once A Year Car Polish. Wystarczy nawoskować auto góra 2 razy w roku (przed zimą i na wiosnę). Butelka starcza spokojnie na parę lat. Po woskowaniu na wiosnę, jeszcze jesienią, podczas mycia charakterystycznie sklejały się krople wody, czyli wosk był.
Teraz minusy. Wosk dostępny na terenie USA i UK. Ja dosyć długo go szukałem, aż trafiłem na alledrogo 2 butelki i kupiłem Cena: 60PLN za butelkę.
Efekty można zobaczyć np. klikając moje auto w sekcji garaż. Zdjęcia nie kręcone PS'em, auto przykurzone, woskowane z dobre 3 m-ce przed robieniem zdjęć...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
a nie lepiej oddać do lakiernika auto do dobrego wypolerowania fachowego ? ja zamierzam niedługo właśnie się udać na taki zabieg bo to naprawdę daje ogromny efekt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum