Wysłany: Wto Mar 29, 2011 08:50 [R 618i ] Brak mocy, strasznie zmulony, odpięte podcisnienie
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Witam, jestem nowy na forum więc przepraszam za ewentualne pomyłki. Otóż przeszukałem już masę stron i nigdzie nie mogłem znaleźć podobnego problemu. Posiadam auto marki Rover 618 z silnikiem 1.8 16v 115km benz. z zainstalowaną instralacją lpg. Auto zakupiłem ok tydzien temu i zauważyłem że jest strasznie mulaste i nie zbiera się dobrze ani na gazie ani beznynie. Zauważyłem że brak jest w nim oryginalnego filtra powietrza w miejscu którego jest filtr stożkowy. Zaniepokoiły mnie dwa wężyki podciśnienia które teraz zwisają bezwładnie. Nie wiem czy może to być akurat to. Wszystkie propozycje i porady mile widziane.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 08:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
color=darkblue]Witam. od 2 lat mam 618si i też jest taki przymulony, ale jakiś czas temu zauważyłem, że hamulce po nawet lekkim przyhamowaniu nie luzują właściwie tarcz,więc może to wina prowadników w zaciskach hamulcowych, a może zarośnięte szlamem przewody gumowe (cos takiego miałem z 10 lat temu w Uno; wymieniłem dwa przewody z przodu po 15 zł i po problemie )Jak będzie ciepło to przejżę raciczki mojego BLEJKA (grafit metalik-chyba najładniejszy kolor) i napiszę na forum. Ponadto coś te silniki są jak zablokowany skuter;jadę stówką, wciskam gaz a auto jakby ciągło przyczepe ; może jakiś moduł albo inny klamot pod maską(co na to fachowcy od hondy ? Pozdrawiam; STEROWNIK[/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum