Wysłany: Nie Mar 20, 2011 10:16 [214si] kable wn ? jakie wybrac
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam otoz mam problem zaczely sie wilgne poranki czy tez deszczowe noce i po odpaleniu i jachaniu przerywa auto i nie ma mocy , dodam ze cewka sprawdzona, pompa paliwa wymieniona zregenerowana,i obstawiam na kable maja prawie rok firmy Bosch , wiec jakie polecacie firmy i modele
_________________ sew
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 10:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co czytałem na forum to większość poleca kable NGK. Ale są też i negatywne opinie na temat tych kabli.
Ja od kupna swojego roverka mam założone LUCASA i jak na razie jest ok.(odpukać. )
no wlasnie bo boscha sa do kitu, ledwo rok i nie chce znow dac kasy w bloto a jakis model tych twoich lucasa kabli mozesz podac jakich szukac
_________________ sew
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 12:18
ZTCP najlepsze są Championa (tylko jest chyba problem aby je w Polsce dostać). Następne to NGK (choć ich nie stosowałem, więc mówię ze słyszenia) i ElektroSpark (których używam). Bosch nie jest zbyt lotny jakościowo... a stanowczo odradzam Janmora i Sentecha.
aha ok pozostane przy kupnie pewnie ngk jak bedzie jakas gotowka , bo dzis zauwazylem ze fajki ktore nachodza na swiece te plastikowe sa tak jakby porozchodzone czyli w srodku na laczeniach jest dziura na srodku i tak na wszystkich ,probowalem scisnac ale nic to nie daje .moze tego tez przyczyna.
własnie ja tezchce wymienic bo sa stare i tez mam popekane fajki czy ktos moze dac jakis link z pasujacymi do naszego auta najlepiej NGK do 100 zł bo podobno sa jakies problemy z doborem potrzebuje do r200 1,4 16V benzyna
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 13:54
Czy te kable RC-RV415 z posta kolegi Tommek, podejdą też do 200 1.4 8V? Czy tam jest jakaś różnica w podłączeniu, lub długości w stosunku do wersji 16V? Bo wg. katalogu znalazłem, że pasować powinny tylko RC-RV414 a one są po 140zł. Zastanawiałem się nad czymś tańszym do 100zł też z NGK.
Czy te kable RC-RV415 z posta kolegi Tommek, podejdą też do 200 1.4 8V?
Niestety nie podejdą, kable do 8V mają inny kształ końcówek i inną długość, ja niedawno (jakieś 2 miesiące temu) kupiłem przewody bosha a teraz zmieniam głowice i zostaną bez użytku
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ok padnie wybor na ngk co pisal tommi , lecz zastanawia mnie dalej ,czy cos nie ma z elektryka bo po pierwsze jak jest wilgoc rano czy nie mowie tu o deszczu jest masakra ,zobazymy po wymianie kabli ,bo fajki mam porozchodzone i firma bosch jak juz pisalem,lecz moja zona mowila mi ze nieraz jak zamyka dzwi to ja kapie prad i nie wiem czy wlasnie gdzies kable nie sa przetarte i jak jst ranek czy deszczwchodzi wnie wilgoc i zanim sie wysusza to troche mija ....help
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 10:26
Ja tez jak wysiadam z auta to zamykając drzwi przy ich dotknięciu przeskakuje na mnie ładunek. Zbieg okoliczności chyba, bo zaczęło to występować dopiero jak wyjąłem i polutowałem poprawnie wiązkę tylnej klapy. Podobno po słuchaniu wcześniej radia - to jest naturalny objaw, choć mnie to troszkę drażni.
[ Dodano: Wto Mar 29, 2011 11:26 ]
A co do przewodów zapłonowych do mojego R to jeszcze chciałem spytać o Champion LS-480/190. Czy to jest godne polecenia, czy już nie kombinować i brać tylko NGK?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum