Krzysi3k, Czemu bez kanału idzie to raz dwa Trzeba tylko auto trochę na podnośniku samochodowym podnieść i podstawić miskę pod auto Ja tak w 220 każdy olej bez kanału i warsztatu wymieniałem
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Ja od 15 lat wymieniam olej silnikowy bez kanału czy najazdu, choć mam do takowego dostęp. W ostatnich latach pomagam sobie stawiając auto przodem przy zjeździe do garażu - mam wtedy więcej miejsca.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
PTE, Ten patent ostatnio tez odkryłem Nawet te kilka cm więcej dają już dobry dostęp
adamsky8811, W 45 oleju sam nie wymieniam bo mam osłonę pod spodem, ale za wymianę nigdy nic nie place jak kupie olej u sąsiada Żeby swoje auto lepiej poznać lepiej robić samemu do takiego stopnia jak się ma narzędzia
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
PTE, Ten patent ostatnio tez odkryłem Nawet te kilka cm więcej dają już dobry dostęp
adamsky8811, W 45 oleju sam nie wymieniam bo mam osłonę pod spodem, ale za wymianę nigdy nic nie place jak kupie olej u sąsiada Żeby swoje auto lepiej poznać lepiej robić samemu do takiego stopnia jak się ma narzędzia
Też mam osłonę pod spodem, z parkingu pod blokiem zabrałem walające się 4 płyty chodnikowe, zabrałem na działkę, stawiam autko, mam większy prześwit, podstawiam przeciętego peta, zlewam do pojemnika co by nie szkodzić mateczce Ziemi, i tak już paręnaście lat oszczędzam na mechanikach, filtr też da się wykręcić albo ręcznie ewentualnie wbijając wkrętak, żeby mieć większy udźwig
andrew0503, hehe.. Mozna tez i tak zrobić sobie takie coś z desek
Ale z płyt chodnikowych jeszcze nie pomyślałem nigdy Na razie nie wiele grzebię przy 45 a sąsiad ma 4 podnośniki wiec jak coś trzeba robię tam wygodnie
A filtr oleju wystarczy dokręcać zawsze ręką z wyczuciem aż złapie i potem go można bez klucza łatwo odkrecic
Pewnie, że można i z desek, ale jakoś nie miałem czasu wtedy zbijać , zimno było, a to było pierwsze autko i olej należało zmienić. A filtr był dokręcony konkretnie, ręką nie szło ruszyć, wtedy zastosowałem wkrętak . Teraz nie muszę, bo odkręcam po sobie.
z tego co pamietam, na stacjach powinno moc sie zdac zuzyty olej, ale ... taki kraj , ze przepisy przepisami, a zycie zyciem O_o
Nie chodzi o burze, bo swiety nie jestem, ale chcialbym wiedziec jakie sa opcje. Nie mam zludzen, ze wszystkie serwisy, szpitale itp tak utylizuja wszytsko jak powinny, przyklad co sie dzialo w japoni pokazuje ze nie tylko my mamy takie dylematy .
Znajomy zbieral w duza beczke bo serwisowal auta firmy w ktorej pracowal i pozniej przyjezdzala firma i odbierala, tylko warunek ze musi byc to w duzej ilosci, a nie 4 L banka
uzbieralbym w najblizszej rodzinie 4-5 aut, tylko nie bede tego oleju przeciez trzymal w ogrodku ani w garazu, bo miejsca i tak malo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez maniaq Pon Kwi 04, 2011 12:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum