Czy te 250 tys. km to dużo dla tego silnika czy jeszcze pojeździ? Potrzebuję auta na dojazdy do pracy ok. 65km w jedną stronę tak, więc w grę wchodzi raczej wyłącznie gaz. Czy ten silnik podatny jest na HGF?
Rozglądam się jeszcze ewentualnie za jakimś R45, ale w okolicy nic nie ma.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 08:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1.8l z gazem? Ja się dziwię, ktoś w takim silniku gaz zakładał. Jak ja zakładałem instalację w swoim, to każdy gazownik pytał, czy na pewno mam 1997cm, a nie 1796cm pojemności, bo silnik 1.8l nie toleruje gazu. Nie wiem dokładnie o co chodziło, może o słabe uszczelki pod głowicą i większą temperaturę spalania gazu?
parasite napisał/a:
Rozglądam się jeszcze ewentualnie za jakimś R45, ale w okolicy nic nie ma.
Niestety, żeby kupić dobrego Roverka musisz brać po uwagę również inne województwam a jeżeli ktoś ma dobry (czyt, bezawaryjny) i zadbany model to go tanio nie odda.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Heh. Faktycznie ten sam. Raz w Ząbkowicach, raz w Świdnicy. W sumie może z ciekawości obejrzę. Przynajmniej wiem ile mogę utargować z tych 14 tyś.
Z tego co czytałem to silnik 2.0 pali trochę więcej, ale ma lepsze opinie i chyba lepiej takiego poszukać.
Największym problemem jest to, że potrzebuje auta na już i nie mam czasu jeździć po Polsce
Wg mnie jesli potrzebujesz auta na juz to nie kupuj roverka bo, jak niedlugo bedziesz chcial sie pozbyc i kupic cos wymarzonego to moze byc problem pozatym z kupnem auta nie wolno sie spieszyc
Wg mnie jesli potrzebujesz auta na juz to nie kupuj roverka bo, jak niedlugo bedziesz chcial sie pozbyc i kupic cos wymarzonego to moze byc problem pozatym z kupnem auta nie wolno sie spieszyc
Wiadomo, ale mam już dość korzystać z komunikacji miejskiej we Wrocku
Szukam czegoś na dłużej więc raczej nie będę go sprzedawał. Co do 75 to podoba mi się więc raczej szybko bym się go nie pozbywał, chyba że rzeczywiście tak się sypie jak niektórzy straszą no i do tego komfort jazdy też się liczy
No chyba, że okazyjnie trafiłbym na pewnego Chryslera 300M z gazem to wtedy bym się zastanowił.
Witam ja mam r 45 1.8 z gazem i polecam auto dobrze śmiga na gazie i benzynie od roku nic złego się nie dzieje
a co ma r 45 do r 75 ? tyle samo co masło do margaryny... całkiem inne auta, całkiem inna masa, przełożenie. 1.8 to dośc awaryjna jednostka choć by ze względu na notoryczny HGF. Nie polecam gazu do tego silnika, bo będą problemy. chcesz tanio jeździć to kup 1.3 a nie 1.8 na auto o masie 1497kg... a jak już musi być R to kup 2.5L i tam ładuj gaz a nie do najsłabszego motoru 1.8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum