Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich.
Przymierzam się (i to w miarę szybko, bo jeździ z nami dziecko) do wymiany filtra przeciwpyłowego i odgrzybienia klimy.
I tu pojawia się pytanie:
Czy ktoś z was zna może dobry preparat do odgrzybiania klimy?
Z tego co wiem to zwykle taki preparat wystarcza na 2 razy, więc zamiast płacić jakiejś firmie wolę zrobić to samemu, gdyż za taki zabieg trzeba "położyć" 80zl, a sam preparat jest dużo tańszy i jak wspomniałem powinien wystarczyć na 2 razy.
Nie wiem za bardzo czym się kierować, bo wahania cen są naprawdę duże: od 14 do nawet 50zł za puszkę.
Pyt. 2 Czy wie ktoś gdzie można tanio kupić filtr przeciwpyłowy do mojego Rovera 25?
Z góry dzięki za pokierowanie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 16:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sluchawa21, Najlepsze to jest zabieg ozonowania kosztuje coś ok 100zl ale naprawdę warto jak się ma dużo grzyba
Ja to robiłem tak ze wyciągnąłem stary filtr kabinowy, wyodkurzałem cały parownik jak się najlepiej dało, potem napsikałem tej pianki ze cały parownik był w tej piance, zamknąłem bez filtra kabinowego i włączyłem klimę tak na 10min, az to sie ladnie skropilo i wsadziłem nowy filtr kabinowy. Najlepiej jest kupić węglowy w TomaTeam ()65zl czy jakos tak), jest lepszy niz te tańsze Filtrona za 40zl
Ja mam piankę jakaś K2 i mi starczyła na 5 razy czyszczenia
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 76 Skąd: Olsztyn
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 19:22
Chris83 napisał/a:
wg. mnie lepsze efekty pochłaniająco - zapachowe.
Tylko pochłaniająco - zapachowe to akurat mnie najmniej obchodzą
Dla mnie ważne jest na ile dokładnie usunie szkodliwe grzyby i bakterie.
Postanowiłem pójść inną drogą i zakupiłem produkt w piance KENT (renomowana marka) - jest drogi, ale ponoć bardzo skuteczny. Wiecie mam małe dziecko i choć przy nim i tak muszę z klimą uważać, to niemniej jednak wolę dołożyć 20zł niż później na leki 100 - opowiem jakie są moje odczucia (wrażenia) po aplikacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum