z tego co widzę masz oznaczenie silnika DI, a nie SDi... lej śmiało... układ wtrysku w tym aucie jest prosty i odbywa się poprzez mechaniczną pompę... myślę że i na opale większych szkód byś nie zrobił, a nawet jeśli, to koszt pompy na allegro to ok. 150 pln
z tego co widzę masz oznaczenie silnika DI, a nie SDi... lej śmiało... układ wtrysku w tym aucie jest prosty i odbywa się poprzez mechaniczną pompę... myślę że i na opale większych szkód byś nie zrobił, a nawet jeśli, to koszt pompy na allegro to ok. 150 pln
w 600kach to oznczenie wyposażenia a nie rodzaj pompy wtryskowej w tej 600kach nie ma mechanicznych pomp wtryskowych, ja tam lałem czasami bio i 0 problemów
[ Dodano: Nie Kwi 10, 2011 11:19 ]
Ps. temat już był przerabiany poszperaj troche
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
w 600kach to oznczenie wyposażenia a nie rodzaj pompy wtryskowej w tej 600kach nie ma mechanicznych pomp wtryskowych, ja tam lałem czasami bio i 0 problemów
dzięki Mazak za naukę
myślałem że jak w 400 i 200 to i w 600tkach też tak jest...
Panowie, a czy to nie jest tak, że BOSH VP-37 jest pompą MECHANICZNĄ sterowaną ELEKTRONICZNIE.
Cosik takiego zasłyszałem i stąd pytanie... ale w sumie to pompa chodzi już na zapłonie...
TrAViShOn, obydwie pompy są napędzane mechanicznie paskiem ale różnią się sterowaniem (mechaniczne na linkę gazu, elektroniczne za pomocą kompa) i tylko o to w tym wszystkim chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum