Wysłany: Nie Mar 06, 2011 21:50 [Rover 416]Wileki problem z immobilajzerem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam.
Moja mama jest posiadaczka roverka, niestety jakies 4 miesiace temu zgubila kluczyki i co sie okazalo ptrzebab bylo zmnienic caly centralny poniewz immo jest w pilocie.
Po wymianie wszystko dzialalo ok ale do dzisiaj. Problem polega na tym ze auto nie reaguje na pilota nie da sie go zamknac ani odpalic, obiawy byly takie ze pilot raz zalapywal raz nie, ktoryms raze trzebabylo 10 min naciskac przycisk zeby immo sie wylaczyc niestety teraz juz zero reakcji...bylem u tego "szpeca" ktory go naprawial i on powiedzial ze nie obejdzie sie bez zerowania systemu, lecz jest to strasznie drogie... Macie moze jakis sposob jak ominac ten immo zeby dalo sie go odpalic badz sposob na naprawienie tego? prosze o bardzo szybka pomoc poniewaz auto stoi i nie zarabia na siebie:)
PS.
Zapomialem dodac ze jak pilot raz dzialal raz nie to odlaczylem akumulator, samochod stal noc podlaczylem od nowa i juz zero reakcji.
Ostatnio zmieniony przez renifr Nie Mar 06, 2011 22:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak synchronizowalem. Dzisiaj kupie jeszcze nowa baterie i bede kombinowal ale watpie zeby to cos dalo...chyba trzeba bedzie jechac od nowa go zaprogramowac...
slaweczek196, jeśli ktoś tam ma ci usunąć immo to chyba logiczne, że nic się nie zresetuje skoro zostanie usunięte
jeśli immo zostanie w samochodzie a ty odłączysz akumulator to trzeba będzie zsynchronizować pilota lub wprowadzić kod immo
Mamy pytanie do kodów, niestety nie posiadam karty kodowej to mojego R a testbooki nie rosną na drzewach
Pafnuc podał link do serwisu podającego kody na podstawie VIN.
Oferują oni dwa rodzaje kodów EKA oraz Ignition Code.
Z tego co wyczytałem EKA to wlasnie kod wyłączający immobilizer przy pomocy kluczyka.
A co to jest Ignition Code?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum