Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 18:43 [214Si] Silnik przymula jak chce gwałtownie przyspieszyć
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich.
Mam Roverka 214Si , i jak chce gwałtownie przyspieszyć to często go przymuli... Jaka może być przyczyna? Sprawdzałem już filtr powietrza, ale jest czysty..., świece są ok, filtr paliwa wymieniłem... Jaka może być jeszcze przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 18:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na wolnych obrotach i jak normalnie sie jedzie to jest ok, problem jest jak chce szybko przyspieszyć, to wtedy coś go blokuje i przymula, ale po chwili dostaje powera...
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 20:18
przy jakich obrotach bo roverki na niskich obrotach ciezko chodza tak o 2,5 zaczyna sie moc ponizej sie sł♫abo.Jesli gwałtownie z niskich obrotów to normalne
przy jakich obrotach bo roverki na niskich obrotach ciezko chodza tak o 2,5 zaczyna sie moc ponizej sie sł♫abo.Jesli gwałtownie z niskich obrotów to normalne
na wysokich obrotach..., np czasami od 3 do 4 tyś idzie ok, potem łapie muła i po chwili znowu dostaje moc..... i prawie zawsze przy 140km/h tak się dzieje, że juz nie chce sie bardziej rozpedzać.... dopiero po chwili jak mu dusze dalej, to wtedy zaczyna znowu się rozpędzać...
kolega mi podpowiedział że może to być przepływomierz powietrza... ale czy mozna to jakoś sprawdzić, czy trzeba wymienić, żeby się dowiedzieć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum