Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1997
Witam. Na wstepie chce powiedziec ze uzyłem szukajki i nic nie znalazłem zadowalającego.
Mianowice. Jakies 3 dni temu Padł mi nawiew. Nie działa żaden bieg. Dzis sprawdziłem rezystory. Wszystko gra. Przeleciałem wszystkie bezpieczniki, także wszystko gra. Rozebrałem kolumnę środkową poprawiłem wszystkie kabelki dochodzące do nawiewu i nic. Problem ktory takze sie pojawił to najprawdopodobniej niesprawna klima. Przycisk z Klimy mam pomiedzy zamykaniem obiegu, a "fresh air" zauwazylem ze po nacisnieciu kontrolka sie nie swieci a wszystko inne tak. Jest jeszcze jakas mozliwosc zidentyfikowania problemu? Mam na mysli jakies kable pod maską albo cos. Z góry dzieki.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 09, 2011 22:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ogladałem wiazke, wydaje sie wszystko w porządku. mam urwane z ogrzewania tylnej szyby. Ale to juz było wczesniej i są zaizolowane. Jest mozliwa jeszcze jakas inna przyczyna?
[ Dodano: Sro Kwi 13, 2011 16:34 ]
Rozebrałem deske, schoweł i pol bagaznika. Nadal nic. Jest mozliwa awaria wentylatora nagrzewnicy?
Ogladałem wiazke, wydaje sie wszystko w porządku. mam urwane z ogrzewania tylnej szyby. Ale to juz było wczesniej i są zaizolowane. Jest mozliwa jeszcze jakas inna przyczyna?
[ Dodano: Sro Kwi 13, 2011 16:34 ]
Rozebrałem deske, schoweł i pol bagaznika. Nadal nic. Jest mozliwa awaria wentylatora nagrzewnicy?
To banał straszny, ale w r200 standard - wyrabiaja się i pękają tuleje na pokrętłach od sterowania nawiewami, efekt bywa taki że niby nimi kręcisz ale nie kręcisz, trzeba zdjąć, pokręcić bolec kombinerkami np
No ale jakoś nie wydaje mi się aby to było to... zapewne byś to zobaczył podczas rozbierania deski...
Panowie, kolejna usterka i przypuszczam ze z tym zwiazana. Z ciekawosci wlaczylem zapalniczke, nie odbiła nawet sie nie nagrzała. No i dodatkowo swiatło przy otwieraniu drzwi mi nie działa- nie sprawdzałem czy to wina zarówki jeszcze dokladnie jutro to opiszę.
[ Dodano: Sob Kwi 16, 2011 13:06 ] R-200 Az wstyd sie przyznać, sprawdziłem pod maską bezpieczniki. Pierwszy jaki sprawdziłem był spalony... No i okazało sie ze zapalniczka i lampka nie ma z tym nic wspolnego. Nawiew działa a reszta nadal nie. Dzięki za naprowadzenie.
Gdzieś w okolicy grodzi między kabiną a komorą silnika zerwała się prawdopodobnie linka regulująca temperaturę. W skrócie: bez względu na ustawienie pokrętła, wieje zimne powietrze.
Sprawdzałem pod schowkiem - w kabinie mechanizm działa, natomiast linka po stronie komory silnika już nie reaguje.
Czy ktoś miał taki problem? Jak można się do tego zabrać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum