Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Temat był poruszany setki razy jednak odpowiedzi na pytanie jakie konkretnie felgi pasują do Roverka75 nie znalazłem.
Zebrałem więc do kupy to co przeczytałem, porównałem z tym co jest na Allegro
i wyszło mi, że najbardziej zbliżone parametrami są felgi pasujące do Audi A3,Golfa IV , Octavi i Seata.
Rozstaw śrub mają 5x100 Rozmiar 6,5J16 Piasta 57,1 - więc raczej obejdzie się bez pierścieni centrujących (tak mi się wydaje)
ET 42
I tu pytanie do Was czy owo ET, które w Roverze powinno wynosić między 45 a 50 nie będzie problematyczne ?
Różnica jest niewielka a jak przeczytałem, ktoś nawet używał felg z ET38 tyle że mu chlapało na lusterka.
Czy ktoś z Was miał podobne dylematy?
Tylko bardzo proszę konkrety a nie dyskusje typu - a ja bym polecał 15" a ja alufelgi.
Chodzi konkretnie o stalowe 16-stki.
ET 42 ,to znaczy ,że felga będzie o 3 mm bardziej na zewnątrz od felgi z ET 45 , a o 8 do ET 50. Będzie chlapało po błotnikach.
Mam tego świadomość ale zakładałem, że 3mm różnicy jest jeszcze do "przebolenia".
Może ktoś z Was miał podobny problem i wie od jakiego auta innej marki pasują felgi 16" do R75 ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum