Wysłany: Wto Maj 03, 2011 17:10 [620] Bzyczenie po odpaleniu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam.
Zastanawiam się co to może być za "bzyczenie" po odpaleniu samochodu. Dźwięk wydobywa się z przodu auta i trwa ok 3 sek po odpaleniu. Ostatnio zauważyłem, że czasami te bzyczenie twa nawet ok 5-6 sek i zdarza mi się, że czasami słychać ten dźwięk podczas jazdy. Wygląda to tak jakby coś się załączało. Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Normalne to moim zdaniem było jeśli trwało to ok 3 sek po odpaleniu. Ostatnio tak jak pisałem, raz na powiedzmy 10 razy trwa to dłużej. I wcześniej nie słyszałem tego nigdy podczas jazdy.
a może układ podciśnienia (nie wiem jak to fachowo się nazywa)
U mnie też jakby bzyczy chwilę, a podczas jazdy gdy jest chłodniej słychać nawet gwizdanie. Chyba nie jest to nic niepokojącego.
Spróbuj przytknąć ucho pod maskę a może znajdziesz winowajcę. Wtedy będziemy się zastanawiać, czy czy jest ok, czy nie.
A więc dzisiaj stwierdziłem, ze jest to prawdopodobnie związane z hamulcami. Dźwięk ten jest czasami słyszalny podczas hamowania (nawet delikatnego). Zauważyłem dzisiaj również, że nawet jak hamuję dosyć spokojnie to załącza się ABS bo czuć pod pedałem i wtedy po puszczeniu jest te bzyczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum