Wysłany: Sro Maj 04, 2011 21:03 [r416Si 1.6 16v 96']Cieknacy olej na styku glowicy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam,
mam problem z cieknącym olejem na styku glowicy, auto zachowuje sie normalnie, nie znika plyn chlodzacy. Czyzby uszczelka pod glowica??
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To wyciek z uszczelniacza wałka rozrządu można wykluczyć...mi tka ciekło ostatnio ale z przodu i blisko rozrządu...jak wygląda olej???czy w zbiorniczku nie masz tłustych plam???
Czy nie kopci na biało z rury???
_________________ Porażka jest gorsza niż śmierć, bo z porażką trzeba żyć...
c'mon ARSENAL
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 21:21
w zbiorniczku nie ma zadnych plam, barwa spalin normalna(wieczorem jak go troche pogazaowalem:) byly jekko biale,ale byla niska temperatura) wyciekajacy olej wyglada normalnie, jakby prosto z silnika(ciemno brunatny) nie dawno wymieniany.
Szymek123456, jakbys choc raz widzial glowice swojego rovera to bys od razu wiedzial co i jak jest nie tak.
Ja za to podpowiem Ci kolego tak! Jezeli wyciek jest na wysokosci kolektora dolotowego z tylu ale pod nim....czyli tam gdzie ciezko dosjc czymkolwiek to to jest uszczelka pod glowica. Jezeli natomiast na polaczeniu rozpolowienia glowicy na poziomie walkow rozrzadu to trzeba rozebrac to i ladnie skleic loctitem czy innym lepiszczem anarobowym czy jak sie nazywaja te kleje do metalu dedykowane do klejenia glowic!
Ja miesiac temu naprawilem sobie sma HGFa i wszysciutko w porzadeczku jest z silnikiem. Szczelny oleju nie puszcza
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum