Wysłany: Sro Maj 11, 2011 10:16 [R400] rozpada się przy prędkości 180 km/h
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Kilka dni temu na autostradzie musiałem trochę przycisnąć no i stało się. Pęd powietrza (chyba) spowodował wyrwanie uszczelki przedniej szyby na całej długości od strony pasażera. Nie powiem bo trochę się stracha najadłem gdy uderzyła o szybę i odleciała. Nawet nie było sensu później tego szukać bo zatrzymać się mogłem dopiero po 2km.
Czeka mnie wycieczka po okolicznych szrotach. I tu pytanie czy taka uszczelka będzie pasowała też z innych samochodów np od civica jak nie znajdę roverowskiej? I czym zabezpieczyć/uszczelnić na wypadek deszczu zanim to naprawię? Klejem jakimś?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 10:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
"Na oko" powinna pasować od Civica 5D.
Moim zdaniem nic nie klej bo tylko sobie pogroszysz. Nie wiem czy w ogóle trzeba to uszczelniać, bo wydaje mi się że te zewnętrzne uszczelki to tak bardziej dla dekoracji niż rzeczywistego uszczelnienia.
Ostatnio zmieniony przez sobrus Sro Maj 11, 2011 10:46, w całości zmieniany 1 raz
Kolego drogi podjedz do dowolnego Hipermarketu budowlanego, albo do motoryzacyjnego i kup taśmę na bandażu.
Idealnie izoluje.
Sprawdzone na trasie jak mi kamien rozwalił szybę i wracałem tak do Polski 700 km.
Hah a mi po 3dniach taka podprowadzili jak kupilem mojego R. Szrot albo mozesz odebrac moja wlasnosc (daje Ci w prezencie) tylko musisz ja sam zlokalizowac
Uff odetchnąłem z ulgą. Rzeczywiście nawet podczas wczorajszego oberwania chmury nic do środka nie naciekło:) Szukałem już tej części ale niestety w mojej okolicy jakoś krucho ze szrotami a znaleźć tam roverka to już cud. Wie może ktoś gdzie w okolicy jeleniogórsko-wałbrzysko-legnicko-wrocławskiej stoi jakiś rozbitek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum