Wysłany: Sob Maj 07, 2011 15:50 [r214i] Jak wymontować palec z aparatu zapłonowego
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam,
jak wymontować palec jak w temacie?? Widzę śrubkę do odkręcenia, ale udało mi się ją wykręcić tylko jakieś 3 obroty i dalej nie idzie, poza tym wałek się chwieje z palcem, czyżby końcówka wałka rozrządu z palcem była elastyczna
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 15:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musisz wykrecic srubke, innej opcji nie ma
walek jest sztywny, nic ci sie nie powinno ruszac, chyba ze nie przyjzales sie i palec chodzi na walku co akurat normalne jest
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
musisz wykrecic srubke, innej opcji nie ma
walek jest sztywny, nic ci sie nie powinno ruszac, chyba ze nie przyjzales sie i palec chodzi na walku co akurat normalne jest
No właśnie wałek w moim R nie jest sztywny, mniej więcej takm gdzie jest krawędź tulei palca jest łączenie...
Dziękować za fotki:) Dokładnie trzpień z wałkiem jest połączony chyba jakimś rodzajem sprzęgła, u mnie trzpień wyraźnie się rusza, ale tak miękko jakby w gumie był osadzony... Dlatego boję się na siłę odkręcać śrubkę palca, aby nie ułamać trzpienia lub nie ukręcić łebka śrubki
P.S. Czy uszczelniacz wałka od strony aparatu zapłonowego da się wymienić bez rozkręcania obudowy wałka??
Niestety nie wiem, ale ważne aby był lewoskrętny... tzn są 2 rodzaje, w zależności w którą stronę wałek się kręci, jak wsadzisz nie ten co trzeba to może bardziej cieknąć.
Raczej cały on nie wyjdzie, rozwali się stary jak go będziesz wyciągał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum