Wysłany: Nie Maj 08, 2011 15:47 [R600] za wysoka temperatura silnika
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
dajcie coś na uspokojenie na desce temperature chłodziwa czujnik pokazuje wysoką żęby wam to zobrazować to wskażnik jest jakies 4mm nad środkiem. czujnik pokazujący tą temp wymieniony kilka tygodni temu na oryginał wiec sprawny.czujniki załączające wentylator mają przejście wiec też sprawne wiec co dalej chłodnica ? termostat ? pomóżcie koledzy bo mi w latem auto sie zagotuje na śmierć
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 15:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kotulsky, powiedz czy wentylator się załącza
Daj też może foto, bo nie do końca rozumiem '4mm nad środkiem' , ale jeśli dobrze to sobie wyobraziłem, to raczej nie masz powodu do zmartwień. Nieco ponad połowa na skali i jeśli wentylator milczy, to powinno być ok.
Zauważyłem, że po ostatniej wymianie oleju mój silnik grzeje się trochę mniej tzn wskazówka jest niżej. Przed zmianą oleju pokazywał podobnie jak u Ciebie tj ponad połową, ale wszystko było ok...
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum