A sprawdzałeś czy wszystko inne z tyłu działa.
Może jak wspomniano wcześniej wiązka tylnej klapy?
Może na zawiasie w tej gumowej rurce coś się przełamało?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Kostka lampy wygląda ok. Nie ma na niej napięcia na żarówki od wstecznego. Jest tam coś takiego z prawej strony(zdj. poniżej). Wygląda jak przekaźnik. Czy to też ma coś wspólnego ze światłami?
Ten przekażnik jest od wycieraczki tylnej i to zostaw. Należy sprawdzić napięcie na czyjniku biegu wstecznego który jest wkręcony w skrzynię biegów. Jeśli jest napięcie to zmostkować styki powinno się zapalić światło cofania. Jeśli nie ma napięcia sprawdzić najpierw bezpiecznik odpowiedzialny za światła wsteeczne.
Bezpiecznik jest dobry bo odpowiada też za światła stop. A jak zwierałem w kostce od czujnika
to się nie świeciły. Trzeba zapalać silnik żeby działał wsteczny?
Bezpiecznik jest dobry bo odpowiada też za światła stop. A jak zwierałem w kostce od czujnika
to się nie świeciły. Trzeba zapalać silnik żeby działał wsteczny?
trzeba zewrzeć styki w kosce od wiązki przy czujniku, a nie w samym czujniku. weż zarówke dwa kabelki i sprawdz czy jest tam napiecie jak jest. to po zwarciu swiatla wstecznego sie zapala,(czujnik padniety). Jak brak, to cos z wiazka.
to chyba tak działa u mnie. bo skad na czujniku napięcie. on tylko zwiera obwód.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum