Wysłany: Wto Lip 05, 2011 09:43 [416] Przekaznik modul silnika nawiewu, gdzie sie znajduje?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Jestem nowy wiec witam wszystkich.
Zakupilem roverka, troche trzeba przy nim popracowac, ale bedzie ok.
Nie dzialal mi wentylator nawiewu na 1 i 2 biegu, oczywiscie zrobione standartowa usterka, niestety ucieklo zasilanie calkowicie z silnika nawiewu, bezpieczniki sa cale.
Rave powoli sciagam ale mam takiego wolnego neta ze potrwa to jeszcze z pol dnia.
Gdzie znajduje sie przekaznik lub modul odpowiadajacy za nawiew w tych samochodach?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 09:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przekaźnik znajduje się w skrzynce bezpieczników pod maską, a bezpiecznik jest i pod maską i przy nogach kierowcy.
Raczej mało prawdopodobne, żeby padł przekaźnik, raczej któryś z bezpieczników.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Usterka znaleziona, cienki niebieski przewod przerwny, skrzynka z bezpiecznikami pod maska.
Jeszcze dwie male usterki mi zostaly.
Podgrzewanie tylnej szyby i przeciwmgielne tyl.
Przeciwmgielne przod wciskam przycisk, pozostaje wcisniety, przeciwmgielne tyl wciskam przycisk puszczam i pozostaje w stanie jakby niewcisnietym, tak samo zachowuje sie przycisk podgrzewania tylnej szyby.
Jest to normalne zachowanie tych przyciskow, czy powinny byc wcisniete jak ten pierwszy?
Jest to normalne zachowanie tych przyciskow, czy powinny byc wcisniete jak ten pierwszy?
To normalne w tych autach. Na przyciskach jest światełko które sugeruje o włączeniu, ogrzewanie wyłącza się automatycznie po kilkunastu minutach z tego względu żeby nie grzało cały czas bez sensu. Nie wiem jak jest ze światłem ale pewnie po zgaszeniu auta też się wyłącza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum