Wysłany: Pon Maj 02, 2011 21:09 [R416] Uszczelnianie pompy sprzęgła
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Niestety po zimie znowu kłopoty Posiłkując się naszym forum ustaliłem, że winowajcą jest pompa sprzęgła:
Objawy jak na tę przypadłość standardowe - czyli problemy z wrzucaniem biegów.
Tutaj pojawia się pytanie - gdzieś na TomaTeam był zestaw naprawczy (wyczytałem na forum - nie mogę zlokalizować) składający się z kilku uszczelek. Czy jest w ogóle sens bawić się w regenerację pompki i czy jestem to w stanie wykonać pod blokiem - rozchodzi się o to, czy idzie ją uszczelnić nie wygrzebując z auta. Opinie osób mających przejścia z pompką mile widziane
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 21:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wygrzebując z auta lepiej tego nie rozbierać, bo sobie wylejesz kupę płynu na podłogę
z drugiej strony wygrzebanie tego z auta to nie takie straszne jak się wydaje, tylko trzeba trochę nakombinować pod maską bo tam to jest ciasnawo.
Co do zestawu uszczelniającego to możesz spróbować, ale moim zdaniem mało zdziała, bo korpus pompki jest z plastiku i pewnie są tam już ślady użytkowania
możesz spróbować poszukać i zamontować pompki sprzęgła od fiata 125, ktoś na forum wrzucał zdjęcia jej zamontowanej jako wysprzęglik, także powinna zadziałać. może tylko być problem z odpowietrzeniem...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja w swoim R 420 ma zalożone pompe i wysprzęglik od deawoo chyba lanos, wszytko działa. Moge podesłać pare fotek. Jest to bardzo proste do zrobienia. Ostatnio wymieniałem wysprzęglik za który zapłaciłem 59 zł (nowy).
Bardzo bym prosił. Zauważyłem że mocowanie w wielu pompkach jest bardzo podobne zastanawiał mnie tylko skok pompki - ale skoro mówisz, że działa to jak najbardziej jestem zainteresowany.
Edit: Czy idzie wymienić samą pompkę z Lanosa czy musi to być zestaw pompka + wysprzęglik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum