Wysłany: Nie Maj 15, 2011 19:28 [R45] Pompa paliwa nie pobiera z dna baku
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2002
Posiadam Rover 45 1,4 Pb 103KM.
a w nim Pompę paliwa sprawną- prawie:) jednak nie pobiera ona paliwa z dna baku. Pozostaje w nim ok. 10-15litrów, pompa juz nie ciągnie, pływak nie opada co wskazuje wskaznik na konsoli- logiczne bo paliwo jeszcze jest, a pompa już nie pociągnie.
Dodam, ze po rozebraniu okazało sie, ze pompa nosiła slady rozbierania (na zastrzaskach plastiku), na dole oring był przeusniety (umieszczenie go na miejscu tez nie pomogło), pompa kiedys musiała byc tez zmieniona, bo jest na niej jakby data wymiany. Cała pompa czysta, bez zabrudzen.
Pływak na sucho szedł do max i do min. Czujnik wskaznika paliwa zapala sie.
Ciśnienie podaje 5 bar. wiec jest sprawna. Wystarczy, że doleje 5 litrów. i pompa pobiera.
czy wina lezy w innej części układu paliwowego ktorą musze kupic ?
Czy wina tkwi w samej pompie- trzeba cos złozyc inaczej? czy poprostu kupic inna- pytanie wiec jaka? (jak ma wygladac pompa do tego modelu auta?)
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 19:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzis, jeden mechanik powiedział, ze z pompa moze byc wszytko dobrze, ale zbiornik mogl byc kiedys zalozony od Diesla- i tam jest inna przegroda...stad tez moze byc taki objaw...
Ma ktos jakies pomysly? doswiadczenie z tego tematu?
Pozostaje w nim ok. 10-15litrów, pompa juz nie ciągnie, pływak nie opada co wskazuje wskaznik na konsoli- logiczne bo paliwo jeszcze jest, a pompa już nie pociągnie.
skąd wiesz że masz tyle litrów skoro wskaźnik nie opada mam podobny problem bo nie wiem ile mam w rzeczywistości paliwa możliwe że pompe masz rozkalibrowaną u mnie wskaźnik oszukuje jakieś 10litrów
wiem, gdyz razem z mechanikiem rozbieralem bak, pompe- wszystko niby ok, czyste, ladne i benzyna pachnące
Wiem, ze zostaje paliwo, bo auto stanelo, juz nie odpalilem. Zskazowka pokazywala jeszcze stan (jakis). Dolalem 10 litrów, pojezdzilem dwa dni i do mechanika. Rozbieramy bak, a tu CIEZKO.... Stad wiem, ze paliwo zostaje, plywak dobrze pokazuje- nie chodzi o kalibracje.
Dlaczego pompa nie pobierze paliwa z dna. PRzeciez powinna brac i przy minimalnym stanie gdzie rezerwa juz swieci....
Mam podobny problem.
Auto staje mi gdy mam w zbiorniku około 10 litrów paliwa.
Rozbierałem, ściągałem bak, i wszystko wydaje się ok.
Problem zaczął się po dachowaniu.
Wcześniej było wszystko ok.
Pompę sam zmieniałem, ale jak mówiłem przed jazdą na dachu wszystko grało.
Brak pomysłów co zrobić.
Strasznie to nie przeszkadza, ale trzeba się pilnować.
Znam ten problem. Dwa lata temu padła mi pompa paliwa, zamontowali mi nową, Tylko że jest ona albo za krótka, albo źle zamontowana. W każdym bądź razie auto potrafi się zatrzymać gdy w baku jest jeszcze 15 litrów paliwa ( a rezerwa jeszcze się nie świeci) Ale już się przyzwyczaiłem do takiego stanu rzeczy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum