Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,mam pytanie odnośnie wymiany linki sprzęgła z samoregulacją.Linka jest bardzo wyciągnięta i auto bardzo szarpie przy ruszaniu,czy te linkę się wymienia i już nie trzeba nic ustawiać,czy też coś trzeba zrobić po jej wymianie?Dodam jeszcze ,że niedawno wyjmowałem skrzynie bo myślałem,że coś ze sprzęgłem,ale naszczęście jest ok.tylko łapę nasmarowałem bo nie odbijała i łożysko wymieniłem.Z taką linką nigdy nie miałem doczynienia dlatego proszę o poradę.
_________________ mój pierwszy roverek 220 sdi 1999
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 21:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
najpierw musisz poluzować śrubę przy pedale sprzęgła, która nie pozwala żeby sprzęgło było za wysoko, później zdejmujesz plastikowy koniec z pedała, następnie wyciągasz linkę z drugiej strony (od łapy), nową montujesz w odwrotnej kolejności. Po zamontowaniu trzeba wcisnąć pedał sprzęgła kilka razy aby wyciągnął się pancerz linki. W sumie roboty jest na 10minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum